ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ ЗА ДЕНЯ НА ЕВРОПА В БЛАГОЕВГРАД

Екипът на Областен информационен център – Благоевград се включи в честванията на Деня на Европа. В областния център на Пиринско празникът беше отбелязан с тържествен ритуал и концерт. В отбелязването на деня на Европа в Благоевград се включиха представители на местната и централната власт, общественици и граждани.

Денят на Европа, честван на 9 май всяка година, е посветен на мира и единството на Стария континент. На този ден се отбелязва годишнината от историческата Декларация на Шуман, в която се излага неговата идея за нова форма на политическо сътрудничество в Европа, която би направила войната между европейските народи немислима. Предложението на Шуман се счита за началото на това, което днес наричаме Европейски съюз.

В празничния концерт в Благоевград се включиха Биг Бенд – Благоевград, състави от народно читалище „Никола Вапцаров – 1866“ и вокално студио „Фа Диез“.

 

 

ОИЦ - Благоевград е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова, експерт КИЛ

Областен информационен център – Благоевград

тел. 0893/336728

e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com