В Деня на Европа ОИЦ – Хасково продължи инициативата за засаждане на дръвчета

Започнатата инициатива за засаждане на дръвчета в Деня на Европа – 9 май, на ОИЦ – Хасково и Община Хасково бе продължена и през тази година. Ученици от 16 училища в община Хасково и представители на общинската администрация засадиха дръвчета в Алея „Европа“ в кв. “Куба“, до ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“. Над 100 ученици участваха с голям ентусиазъм в този своеобразен празник и заедно продължиха своята зелена алея в парка.

Бяха посадени 20 дръвчета от сорт „Копривка“ (широколистно парково дърво, непредизвикващо алергии), които Община Хасково предостави за целта.

В събитието се включи и кметът на Община Хасково Станислав Дечев, който приветства участниците, включи се при засаждането на дръвчетата и с готовност откликна на поканата да се снима с всички групи. Със свое дръвче в алеята присъства и Областен информационен център – Хасково.

            С огромно удовлетворение беше отбелязан фактът, че всички посадени през миналата година дръвчета са се хванали и се развиват добре. Това символизира единството и устойчивостта и на Европейския съюз, в който България е член вече 17 години. Под грижите на всички нас се надяваме и новите дръвчета да допринесат за зеленото лице на нашия град и спомогнат за по-чистия въздух, който дишаме.