Местната управа на Разград удължи срока на проекта за грижи в дома

Проектът „Грижа в дома в Община Разград”, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси” (ПРЧР) бе удължен с още шест месеца и ще се изпълнява до 1 ноември.

Това стана след подписването на анекс към договора по проекта от страна на бенефициента и на Управляващия орган на ПРЧР 2021-2027 г.

Бюджетът на проекта също е увеличен. От 1 309 147,70 лева, той става 1 963 721,55 лева, които са изцяло безвъзмездна финансова помощ.

Проектните дейности включват: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психологическа подкрепа,  доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги със средства на потребителите, предоставяне на лицата от целевата група на информация относно превенция и профилактика на здравето и социално значими заболявания, включително консултации с диетолог и други специалисти при необходимост.

Всички услуги се предоставят на общо 285 нуждаещи се чрез Домашния социален патронаж в областния град.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.