В МАЛКО ТЪРНОВО ПИТАТ ЗА САНИРАНЕТО НА ЖИЛИЩА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ПРОЕКТИ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ТРАНСГРАНИЧНО СЪТРУДНИЧЕСТВО

Поредната община включена в обиколката на Областен информационен център - Бургас бе Малко Търново. Разположеният в сърцето на Странджа планина център е на границата с Република Турция и по тази причина жителите му се интересуват от възможностите за осъществяване на различни проекти с партньори от съседната държава.

Друга интересна тема от дискусията с местните хора бе възможността да започнат самостоятелен бизнес и как биха могли да получат за това европейско финансиране. Желаещи за стартиране на свой бизнес има, но хората признават, че възможностите им за първоначално инвестиране са ограничени. Друг съществен момент в срещите бе въпросът за повишаване на квалификацията на местните хора, както и възможността да придобият нови умения, за по-пълна реализация. И в момента в града се провежда курс за повишаване на квалификационни умения, който е посетен от над 15 граждани, желаещи да разширят познанията си.

Особен интерес сред посетителите на приемната предизвика широко дискутираната тема за санирането на едно- и многофамилни жилищни сгради на територията на града и общината през новия програмен период. Гражданите на Малко Търново получиха конкретна информация по всички поставени въпроси, а експертите от Областния информационен център  - Бургас раздадоха информационни материали по този и други съществени въпроси, стоящи на вниманието на местните жители.

През идната седмица информационните срещи на ОИЦ – Бургас ще продължат с посещения в общините Созопол, Несебър, Поморие, Сунгурларе, Карнобат, Средец и Камено.    

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас