СОЦИАЛЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА БУРГАС БЕШЕ ОТЛИЧЕН НА 15-ТА ГОДИШНИНА НА ЕВРОПЕЙСКАТА ПРОГРАМА REGIOSTARS В ПОРТУГАЛИЯ

Проектът „Изграждане на центрове за настаняване от семеен тип на територията на Община Бургас в подкрепа на социалната интеграция на деца в риск“,  финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г. бе отличен със специален медал за социален проект на официалната церемония по случай 15-годишнината на европейската програма Regiostars в град Евора, Португалия.

Признанието бе връчено лично от комисаря по въпросите на сближаването и реформите Елиза Ферейра. Отличието прие директорът на общинската дирекция "Здравеопазване и социални дейности" Мая Казанджиева.

Бургаският проект е отличен след оспорвана надпревара с над 300 европейски проекта. Той е свързан с изграждането на пет Центъра от семеен тип за деца с увреждания в Бургас, в който се предлагат набор от социални услуги и услуги за грижи в подкрепа на развитието и интеграцията на 70 младежи с различни нужди.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас