Покана за среща дискусия на тема „Енергийна общност в Габрово“

Дата на събитието
Време на провеждане
17:00 часа

На 19 декември 2023 г., вторник, с начален час 17:00 часа, в залата на Областен информационен център – Габрово, вход от страната на паркинга на Община Габрово, ще се проведе среща-дискусия относно създаването на първата Енергийна общност в града.

Инициативата представлява създаване на фотоволтаична инсталация на покрива на общинска сграда под формата на Енергийна общност. Целта на Енергийната общност е да осигури алтернативна, чиста и достъпна "зелена" енергия на членовете си или да участват в осигуряването на екологични, икономически или социални ползи за местните райони, като същевременно имат право да ползват услуги на енергийната общност.

В момента е активен период за привличане на инвеститори, като такива могат да бъдат физически лица, местни органи, включително общини, неправителствени организации и малки или средни предприятия.

Срокът за включване в Енергийната общност е до 31 януари 2024 г. Приоритет имат участниците, регистрирани на територията на община Габрово до 22 декември 2023 г. След тази дата, възможността за участие се разширява за граждани, регистрирани в цялата страна.

Всички, които се интересуват от Енергийната общност на Габрово и имат интереси в областта на енергийната ефективност, са поканени да се включат в неформален разговор с екипа, работещ по тази инициатива. Поканата е отворена и за вече включилите се граждани.

Очакваме с интерес всички, които желаят да научат повече и да споделят своите виждания по този ключов приоритет за бъдещето на нашия град.

Повече за инициативата на адрес: https://gabrovo.bg/bg/page/1625 

ОИЦ
Габрово