По европроект Община Крушари популяризира автентичната добруджанска кухня

Община Крушари събира в специален кулинарен албум награждаваните и най-оригинални рецепти, събирани повече от десетилетие, от изминали издания на фестивала „Празникът на гърнетата-кулинарната академия на Добруджа“.

В албума „Кулинарните маршрути на община Крушари“ ще бъдат включени автентични рецепти, придружени от богат снимков материал, илюстриращ приготвянето на храната или крайния продукт. В него ще бъдат поместени снимки от различни издания на фестивала, както и резултатите от проведено проучване и изследване на особеностите на местната кухня в община Крушари, в контекста на добруджанската кухня. Предвидено е закупуването на сгъваеми маси и столове, които ще бъдат използвани при провеждане на „Празникът на гърнетата-кулинарната академия на Добруджа“.

Проектът „Кулинарните маршрути на община Крушари“ е подкрепен от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Местната инициативна група „Тервел-Крушари“, по подмярка 19.7.6 „Подкрепа за поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство в територията. Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помощ е 30 000 лв. Срокът за изпълнение на проектните дейности е до юни 2025 г.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg