ОИЦ – Пловдив проведе информационни срещи в Хисаря и Карлово и Раковски

ОИЦ – Пловдив проведе информационни срещи в Хисаря и Карлово и Раковски

През вчерашния ден екипът на ОИЦ-Пловдив посети два музея с особено голямо национално значение в Подбалкана – Археологически музей – Хисаря и Исторически музей – Карлово. С ръководствата и екипа на музеите се обсъдиха проектите, които до момента са изпълнявали, добрите практики и целите, които си поставят за развитието на музеите и повишаване на посещаемостта на обектите. В контекста на постигнатите резултати, бяха представени актуалните и предстоящи възможности за финансиране на европроекти до края на годината, в това число и две схеми на Национален фонд „Култура“ от Националния план за възстановяване и устойчивост -  „Схема за безвъзмездна помощ с две сесии „Български продукции от сектора на КТИ в платформите на отворените пазари за изкуства в ЕС" и „Създаване на български продукции и копродукции в сектора на КТИ.“

По-рано през месеца, на 15 май екипът се срещна с ръководството на Социално предприятие „Работилница на Каритас“ в гр. Раковски, с което бяха обсъдени възможностите за европейско финансиране за работодатели, предприятия и неправителствени организации за 2024 г. По време на срещата експертите от центъра представиха възможностите за кандидатстване по програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, Програма за развитие на селските райони 2021-2027 и Еразъм +.

Екипът на Областен информационен център – Пловдив продължава информационната си кампания в 18-те общини в областта и остава на разположение на всички заинтересовани страни, които имат нужда от консултация, свързана с актуалните възможности за финансиране от европейските фондове.