ОИЦ-ПЛОВДИВ ЩЕ УЧАСТВА В ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ В АСЕНОВГРАД

Дата на събитието
Време на провеждане
10:00

На 13.06.2024 г., в гр. Асеновград, зала в Библиотека „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Иван Асен 2“ №24 ще се проведе информационно събитие, организирано от Мобилен общински офис на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ).

На срещата присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за финансово подпомагане на дейността на земеделските стопани по интервенциите за „Подпомагане на много малки земеделски стопанства“ и „Стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани в селското стопанство“ от СПРЗСР 2023– 2027г., както и с условията за изпълнение на одобрени проекти по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ и 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020г.

Експертите от Областен информационен център – Пловдив ще предоставят информация и за актуалните и очаквани процедури за безвъзмездна финансова помощ през 2024 г., съфинансирани със средствата от Европейските фондове за споделено управление. Присъстващите ще бъдат запознати с възможностите за финансиране на нестопански дейности в общината, както и на работодатели, предприятия и неправителствени организации по Програма „Развитие на човешките ресурси“, Програма „Образование“, Еразъм плюс. Ще бъде представена процедура BG16RFPR001-1.004 – „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“, финансирана по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 г., която към момента е отворена за прием на проектни предложения  и ще се представи електронната платформа ИСУН 2020.

ОИЦ
Пловдив