Експерти от Областен информационен център – Бургас с участие в работни панели по проект „Региони за климат“

На 26 юни в сградата на Регионална Библиотека „Пейо Яворов“, Бургас се проведе работна среща в рамките на проект „Региони за климат“ (Regions4Climate), финансиран по програма „Хоризонт Европа“.

По време на панелите с практическа насоченост, участниците бяха разделени в работни групи. Заданието им бе да се запознаят с климатичните индикатори, които са от съществено значение за приспособяването, измерването и ефективното прилагане на Справедливия преход и да определят взаимовръзките между тях.

Ментори от Областен информационен център - Бургас насочваха експертите от двата отбора към обмен на добри практики и представяне на индивидуална визия за създаване и внедряване на иновативни модели, съчетаващи социокултурни, технологични, цифрови, бизнес, управленски и екологични решения, целящи намаляване на уязвимостта към променящия се климат.

В основата на проекта е идеята да се създаде и приложи съвместен подход за социално справедлив преход към климатична устойчивост. Ключовата цел на проектната идея е да насърчи развиване на умни и приобщаващи решения на ниво регион чрез реализиране на иновации между отделни сектори в партньорство със заинтересовани страни. Тези решения произтичащи от и предназначени за хората, са в отговор на мисията на Европейският съюз за адаптация към климатичните промени.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас