ОИЦ-ЛОВЕЧ С ОТКРИТА ПРИЕМНА В ЛЕТНИЦА

Екипът на Областен информационен център – Ловеч проведе на 15.07.2024 г. в град Летница второто от цикъла Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен пред сградата на Община Летница, в часовия диапазон  10:00 – 12:00 ч., беше посетен от граждани, представители на местната администрация и местния бизнес.

Най-голям интерес от посетителите на откритата приемна имаше към възможността заети и самонаети лица да преминат безплатни обучения за придобиване/ повишаване на професионална квалификация, както и за придобиване на умения по ключови компетентности по проект: „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”. Проектът е на Агенция по заетостта и е финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс. Заявки за обучения се подават само електронно на страницата на Агенция по заетостта и кандидатстващият ще получи по електронна поща информация за номера, под който е регистриран. При одобрение ще му бъде издаден електронен ваучер за заявеното обучение, а при неодобрение – ще получи мотивиран отговор.

Представителите на бизнеса получиха информация за отворената за кандидатстване процедура: BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027. Микро и малки предприятия, регистрирани преди 31.12.2021 г., които са семейно предприятие, работят в областта на творческите индустрии, или осъществяват дейност, включена в Списъка на занаятите, могат да кандидатстват с проектни предложения от 15 000 лв. до 150 000 лв. за подобряване на производствения си капацитет. Процентът на съфинансиране е до 75% за семейните предприятия и за секторите от творческата индустрия, а за занаятчиите е до 85%. Крайният срок за кандидатстване е до 16 септември 2024 г., 16:30 ч.

Служителите от общинската администрация в град Летница бяха информирани за актуални и предстоящи за общините процедури по Програма „Образование“ 2021-2027 г.; Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.; Програма „Околна среда“ 2021-2027 г. и други програми.

Посетителите на откритата приемна получиха информационни и рекламни материали, брошури и листовки, както и контакти за обратна връзка на място, телефон и по имейл с екипа на Областен информационен център – Ловеч. 

            

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.