ОТКРИТАТА ПРИЕМНА НА ОИЦ-ЛОВЕЧ ПОСЕТИ И ОБЩИНА УГЪРЧИН

                 ОИЦ - Ловеч продължава да работи с институциите, бизнеса и гражданите на общините от област Ловеч. На 17 юли /сряда/ в град Угърчин, с информационна точка разположена пред сградата на Общината, експерти на Центъра представиха  възможностите за получаване на безвъзмездна финансова помощ с европейска подкрепа. Високите температури не бяха фактор за по-малко заинтересовани посетители. Актуални на днешната консултация бяха темите за условията за развитие на микро и малкия бизнес, както и скорошно отворената подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.  Екипът на ОИЦ - Ловеч предостави експертна информация по актуалната процедура “Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по програма “Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027.

                Местните заинтересовани лица проявиха голям интерес и искаха разяснения  относно ваучерните схеми за обучения на безработни и заети лица по проектите на Агенцията по заетостта, финансирани от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027. Много въпроси имаше и свързани с подкрепа на пенсионерите, инвалидите и хора от уязвимите групи, в частност малцинствените групи.

                Със служителите от общинската администрация в град Угърчин бяха разисквани процедурите за общините  по Програмите „Образование“, „Развитие на човешките ресурси“ и „Околна среда“ за 2021-2027 г., в областта на културата и други.

                Посетителите на откритата приемна получиха информационни и рекламни материали на ОИЦ – Ловеч, както и информация къде и как могат да получат по всяко време необходимата им информация относно европейските проекти.

                През настоящия месец екипа на ОИЦ-Ловеч ще проведе работни посещения за целите на информационната кампания във всички 8 ловешки общини. Повече за предстоящите публични консултации може да намерите на: eufunds.bg, страницата ни във Фейсбук, на място в офиса (гр. Ловеч, сградата на Барокови къщи, ет.1) или на тел. 068 604-297.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.