ОИЦ-ЛОВЕЧ ПРОВЕДЕ ПОРЕДНОТО ИНФОРМАЦИОННО СЪБИТИЕ В ГРАД ЯБЛАНИЦА

На 19.07.2024 г. в град Ябланица, от 10:00 часа, екипът на Областен информационен център – Ловеч проведе поредното от цикъла Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на Централния площад в град Ябланица, беше посетен от представители на местната администрация, местния бизнес, земеделски производители и граждани.

Интерес от посетителите на откритата приемна имаше към ваучерите за заети и самонаети лица по проект: „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”, с бенефициент Агенция по заетостта, финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс.Той има за цел да предостави подкрепа за професионално развитие и гъвкави възможности за обучение, както и повишаване на професионалната квалификация и уменията, в т.ч. и дигиталните. Заявки за обучения се подават само електронно на страницата на Агенция по заетостта и кандидатстващият ще получи по електронна поща информация за номера, под който е регистриран. При одобрение ще му бъде издаден електронен ваучер за заявеното обучение, а при неодобрение – ще получи мотивиран отговор.

Екипът на ОИЦ–Ловеч предостави информация на представителите на местния бизнес за  процедура: BG16RFPR001-1.004 „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите“ по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027, отворена за кандидатстване до 16:30 часа на 16.09.2024 г. Допустими кандидати по процедурата са: Микро и малки предприятия, регистрирани преди 31.12.2021 г., които са семейно предприятие, работят в областта на творческите индустрии, или осъществяват дейност, включена в Списъка на занаятите. Те могат да кандидатстват с проектни предложения от 15 000 лв. до 150 000 лв. за подобряване на производствения си капацитет, като процентът на съфинансиране е до 75% за семейните предприятия и за секторите от творческата индустрия, а за занаятчиите е до 85%. Крайният срок за кандидатстване е до 16 септември 2024 г., 16:30 ч.

Земеделските производители научиха за отворената за кандидатстване подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти“, както и предстоящото стартиране на прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Подмерките от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. са насочени към повишаване на ефективността при потреблението на вода в селското стопанство и повишаване на конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост чрез подобряване опазването на околната среда.

Служителите от общинската администрация в град Летница бяха информирани за актуални и предстоящи за общините процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми.

                

       

 

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.

Файлови документи