ОИЦ-ЛОВЕЧ С ОТКРИТА ПРИЕМНА В АПРИЛЦИ

На 24.07.2024 г., от 10:00 часа, екипът на Областен информационен център – Ловеч посети град Априлци в поредицата от Публични информационни събития на открито на тема: „Актуални  и предстоящи през 2024 г. процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на Централния площад в общинския център, беше посетен от местната администрация, читалища и граждани.

Посетителите на откритата приемна бяха информирани за възможността заети и самонаети лица да преминат безплатни обучения за придобиване/ повишаване на професионална квалификация, както и за придобиване на умения по ключови компетентности по проект: „Квалификация, умения и кариерно развитие на заети лица”. Проектът е на Агенция по заетостта и е финансиран от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд плюс. Заявки за обучения се подават само електронно на страницата на Агенция по заетостта и кандидатстващият ще получи по електронна поща информация за номера, под който е регистриран. При одобрение ще му бъде издаден електронен ваучер за заявеното обучение, а при неодобрение ще получи мотивиран отговор.

За работещите в местните читалища беше предоставена информация за обявена от Министерство на културата сесия за финансово подпомагане на обществени библиотеки по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” - 2024 г. Общият финансов ресурс за реализиране на програмата е 2 000 000 лева, като финансовата подкрепа ще се предоставя след проведен конкурс. Срокът за представяне на проектни предложения е до 22.08.2024 г. вкл., а кандидатстването е по електронен път през електронния портал на Министерството на културата.

Служителите от общинската администрация в град Априлци бяха информирани за актуални и предстоящи за общините процедури по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, и други програми.

При възникнали въпроси, екипът на ОИЦ–Ловеч остава на разположение за предоставяне на безплатна информация на място в гр.Ловеч, ул.“Търговска“ №29, Барокова къща, на тел. 068/604–297, по електронна поща oic.lovetch@gmail.com, както и във Фейсбук страницата на Областен информационен център – Ловеч.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в България.