ДЕТСКИ УСМИВКИ И ЗАБАВНИ ИГРИ ПРЕДИЗВИКА ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ ОИЦ – СТАРА ЗАГОРА ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА С УЧЕНИЦИ В СЕЛО КОПРИНКА

На 25.07.2024 г. /четвъртък/ от 10:00 часа в читалище „Пробуда 1920“, село Копринка, община Казанлък, Областен информационен център – Стара Загора организира информационна среща на тема: „БЪЛГАРИЯ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ“.

По време на срещата експертите на Областния информационен център запознаха присъстващите близо 15 ученици с ролята, която играе членството на България в ЕС за развитието на страната и възможностите за израстване, и развитие на младото поколение на територията на страните членки.

Специално разработената викторина включваше въпроси за структурата на Съюза, функциите, които изпълнява всеки един орган, символите, които обозначават принадлежността към Европейския съюз, официалните езици, които са признати в общността и други специфични знания във връзка с функционирането му.

За по-малките участници огромен интерес предизвика състезание на открито за подреждане на пъзела „Европа – нашият общ дом“. В края на събитието всеки един от взелите участие ученици получи подаръци и информационни материали, осигурени от центъра.

Младите хора са важни двигатели на промените с огромно значение за изграждането на мирни и демократични общества. Необходимостта от повече информация за ценностите и културата на страните от ЕС, история и география на ЕС, както и възможностите за реализация са винаги актуални теми за будните им умове. 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз.