Дните на Ардино показаха „Мост на културното наследство на МИГ Преспа и МИГ Ардино - Джебел“

„Дните на Ардино 2024“ проведени от 05 до 11 август, привлякоха вниманието на жителите и гостите на града и с местен етно - фолк фестивал, насочен към традициите в миналото, настоящето и бъдещето под надслов „Мост на културното наследство на МИГ Преспа и МИГ Ардино - Джебел“. Фествалът бе част от проект №BG06RDNP001-19.607-0011 „Мост на културното наследство на МИГ Преспа-общини Баните, Лъки и Чепеларе и МИГ Ардино - Джебел“ за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 - 2020г.“, по Административен договор №РД50-19/19.02.2021г.

Бяха представени местни културни обичаи и традиции, изложби на местни продукти, дегустация на местни храни. Събитието се отличаваше с богата програма от изложение на екологично чисти храни, спортни и културни прояви, богата концертна програма на многобройни фолклорни състави от различни области и региони на страната, до изложби на местни творци.

Областен информационен център - Кърджали е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.

Областен информационен център – Кърджали

Тел.: 0361 65334

E-mail: oic_kardjali@abv.bg

www.eufunds.bg