ОИЦ – Пловдив реализира още четири информационни срещи в областта през август

През изминалия месец август екипът на ОИЦ-Пловдив организира и проведе поредица от срещи, в които предостави информация относно възможностите за финансиране на проекти от европрограмите до края на годината.

На 6 август 2024 г. екипът ни се срещна с ръководството на фондация „Театър Хамелеон" - млади хора, посветили се на театралното изкуство и заниманията с деца. Бяха презентирани възможностите за европейско финансиране в сферата на културата, както и условията и изискванията за кандидатстване по Мярка 6.4. "Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности" на „МИГ - Перущица-Родопи".

На 22 август 2024 г. експертите на ОИЦ-Пловдив посетиха село Правище, община Съединение, където се срещна с двама земеделски производители и председателя на земеделската кооперация „Правище“-2. На 29 август 2024 г. се проведе работна среща с кмета на с. Ново село, община Стамболийски. А днес, 30 август 2024 г. се проедоха още две информационни срещи в кметството на община Брезово и в офиса на марката „Био Брезово“. Проектът "Био Брезово" е инициатива за създаване на устойчива биоземеделска екосистема в Брезово и обучение на нови фермери в тази област. Проектът има за цел да стимулира устойчивото развитие на селските райони и да подобри живота на местното население. На всички срещи бяха обсъдени възможностите за развитие на селските стопанства, както и за финансиране на нестопански дейности в общините, условията за кандидатстване по подмярка 6.1 за млади земеделски производители и подмярка 6.3 за развитието на малки и нови стопанства по Програма за развитие на селските райони (ПРСР), както и подмярка 6.4. "Инвестиционна подкрепа за неземеделски дейности".

Екипът на Областен информационен център – Пловдив е на разположение на всички заинтересовани страни, които имат нужда от консултация, свързана с актуалните възможности за финансиране от европейските фондове.