Жителите на град Николаево бяха информирани по теми, свързани с европейско финансиране

На 26 септември 2024 г., екипът на Областен информационен център – Стара Загора проведе приемна на открито, пред сградата на една от малките общини в областта –Николаево. 

Екипът на общинската администрация и общинските съветници, които в този ден заседаваха по важни за общината въпроси, проявиха засилен интерес към поднесената от експертите на центъра информация. Политиката и целите на ЕС за солидарност, насочени към достигане на средствата и до малките населени места, както и създаването на широки партньорства за реализиране на по-мащабни проекти бе споделена от всички, които се включиха в приемната.

Експертите на Областен информационен център – Стара Загора, Мариана Стоилова и Даниела Кънева представиха дългогодишната дейност на центъра и безплатните услуги, които се предлагат в подкрепа на всички, проявяващи интерес към финансово подпомагане с европейски средства.

Обсъдени бяха, както актуалните към момента, така и предстоящите възможности за финансиране по програмите от Споразумението за партньорство и програмите за трансгранично сътрудничество, Стратегическия план за развитие на селските райони и Националния план за възстановяване и устойчивост. Всички получиха актуални информационни материали за възможностите за финансиране от ЕСИФ и ЕФСУ.

Включилите се председатели на регистрирани сдружения на собствениците в града и домоуправители на многофамилни жилищни сгради получиха конкретни експертни отговори на въпросите си, свързани  с процедурите, финансиращи енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради със средства от Националния план за възстановяване и устойчивост и от Програма „Развитие на регионите“. Интерес бе проявен и към процедурите, предлагащи финансова подкрепа на домакинствата и на бизнеса в настоящия програмен период.

 

Контакти:

Областен информационен център Стара Загора

бул. „Митрополит Методи Кусев“ № 9

тел.: 042/603  526

e-mail: oic.stz@gmail.com

www.eufunds.bg

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.