ОИЦ-ПЛОВДИВ СЕ ВКЛЮЧИ В ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА ПО ПРИОРИТЕТ 1 „ИНТЕГРИРАНО ГРАДСКО РАЗВИТИЕ“ НА ПРР

Областният информационен център-Пловдив се включи в информационна среща за разясняване условията и указанията за кандидатстване с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Той е изцяло насочен към градското развитие с териториален обхват десетте големи градски общини в страната, сред които е Община Пловдив.

По време на срещата експертът от ОИЦ-Пловдив Камен Стратиев представи указанията за кандидатстване с проектни идеи - цел на процедурата, териториален обхват, допустими бенефициенти и партньори, видове финансирани дейности. 

Община Пловдив представи своите намерения за участие с проектни идеи за развитие на устойчив градски транспорт и увеличаване на зелените площи.

Бюджетът на безвъзмездната финансова помощ за община Пловдив е в размер на 58 963 767 млн. лв. Предвиденият размер на БФП за една проектна идея не може да бъде по-малък от 1%, а максималният не може да надвишава 50% от заделения за конкретната община индикативен бюджет.

Бенeфициенти могат да бъдат държавни органи, областни администрации, представители на гражданското общество, представители на бизнеса и сдружения на собственици на сгради в режим на етажна собственост, научната и академична общност, лечебни заведения, културни институти и др. Заинтересованите организации могат да кандидатстват самостоятелно или като партньор на общината. 

Крайният срок за кандидатстване по Приоритет 1 е 9.05.2024 г. на адрес zvenoproekti@plovdiv.bg. Пълният пакет документи за кандидатстване, както и детайлна информация за допустимите дейности, са публикувани на: