Сграда за обществено обслужване в Исперих се обновява с проект

Проектното предложение на местната управа е одобрено за финансиране и осъществяване през тази година с решение на Управителния съвет на Проект „Красива България”.

Проектните дейности предвиждат ремонт на покрива и създаването на достъпна среда на сграда за обществено обслужване – кметство и читалище в село Духовец. С изпълнението им ще бъдат надградени извършените инвестиции по други проекти, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в населеното место, за създаване на условия за съхраняване и развиване на ценностите на традиционното изкуство и култура и подобряване качеството на живот.

Основната цел на проекта е намаляване на безработицата чрез ангажиране на регистрирани в Бюрата по труда граждани в реализацията на строително-ремонтните дейности на обекти от обществено значение, какъвто е и случаят с предстоящия ремонт в Духовец.

„Красива България” е част от Програмата на Министерството на труда и социалната политика за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действие по заетостта.

За тази година са одобрени общо 64 проекта от цялата страна на обща стойност 14 800 000 лева. От тях 7 млн. лева са осигурени от програмата, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.