Община Разград иска още средства от Фонд „ФЛАГ” да разплати европроект

От септември 2017 година Община Разград изпълнява проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на град Разград”.

Той се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 - 2020 г.   

През 2019 г. за осигуряване на текущи дължими плащания по проекта, бенефициентът  подписа  договор за кредит на стойност 6 262 071 лева с Фонд „ФЛАГ” ЕАД, като специфичен инструмент за подкрепа на общините при изпълнение на проекти по европрограмите.

Към днешна дата усвояването на кредита е в размер на 5 739 573.02 лева,  а погасеният дълг е в размер на 4 271 656,12 лева. Крайният срок за издължаване на остатъка е 25 юни тази година.

И тъй като местната управа не разполага със свободен собствен ресурс, с който да погаси задълженията си, се налага сключване на Анекс към Договора за кредит с Фонд „ФЛАГ” ЕАД за промяна на параметрите.

Това решиха на последното си заседание местните парламентаристи в областния град.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.