ОИЦ - ПЛЕВЕН УЧАСТВА В КРЪГЛА МАСА В ПОДКРЕПА НА БИЗНЕСА

Екипът на Областния информационен център в Плевен взе участие в кръгла маса на тема „Неизползвани възможности за развитие на бизнеса”. Събитието бе организирано от Бюрото по труда в града и звеното в Ловеч на проект „Развитие на социалната икономика“.

Пред представители на предимно големи плевенски фирми Костадин Киров разясни новите акценти при подкрепата за бизнеса в програмния период 2021 - 2027 г. и информира в детайли за възможностите за финансиране на семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и предприятията, осъществяващи занаятчийска дейност. Вниманието беше насочено към регионалните приоритетни икономически сектори за област Плевен, които носят допълнителни точки за проектните предложения. По Националната стратегия за малките и средни предприятия това са производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение, на електрически произведения, на облекло, хранителни продукти, метални изделия без машини и оборудване, както и архитектурните и инженерните дейности; техническите изпитвания и анализи.

Директорът на Бюрото по труда Валентина Георгиева и Теодора Петрова, началник отдел "Посреднически услуги", запознаха работодателите с възможностите за наемане на персонал и за обучение на заети лица чрез Агенцията по заетостта, а Градимир Пенков и Десислава Минкова от фокус точката в Ловеч информираха за подкрепата на бизнеса чрез Закона за предприятията на социалната и солидарната икономика.