По европроект започна ремонта на средношколското общежитие в Разград

Община Разград – бенефициент по проект „Улесняване на достъпа до качествено образование и обучение чрез подобряване на условията за пребиваване в Ученическо общежитие – Разград” даде старт на предвидените строително- ремонтните дейности.

Избраният след проведена обществена поръчка изпълнител започна поставянето на външна изолация на стените на петте самостоятелни блока на общежитието, които имат функционална връзка и са с разгъната застроена площ от общо 12 885 кв. метра. Предвидени са също топлоизолация на пода и на покрива на сградите, подмяна на дограмата и покривната конструкция, върху която ще се разположат 216 броя фотоволтаични панела. Ще бъде изградена външна евакуационна стълба, ще се подменят двата съществуващи асансьора, ще се монтират 3 платформи за хора в неравностойно положение, ще се изградят спални за хора с инвалидни колички с достъпни санитарни помещения.

В блоковете „Б” и „В” ще бъдат ремонтирани две зали, които ще се оборудват като мултимедийни.

Стойността на инвестицията е 5 229 383.07 лева, а времето за изпълнение - 300 дни от подписване на протокола за откриване на строителната площадка.

Финансирането е от Националния план за възстановяване и устойчивост и е изцяло безвъзмездна помощ за бенефициента.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.