Птицеферма в село Киченица започва да изпълнява пореден европроект

СД „Марвас - 90 - Френкеви С-ие” подписа договор за изпълнение на проект „Внедряване на автоматизирани и дигитализирани системи за технологична и екологична модернизация на отделните фази на производствените процеси за животновъдството”. Той е с подкрепа от Националния план за възстановяване и устойчивост.

Общата стойност на проекта е  455 651.24 лева, от които половината са безвъзмездна финансова помощ, а останалата част е  собствено участие на бенефициента.

Дружеството е с основна дейност производство и реализация на яйца и птици.

Инвестицията е за закупуване на автоматизирана система за вакуумно почистване на фуражна кухня и пренос на суровини, система за автоматично охлаждане и климатизация на фуражно зърно и суровини, мастилено-струен принтер за маркировка на яйца, система за автоматично почистване на лентите за евакуиране на яйцата и автоматична система за контрол на вентилацията.

Дружеството се стреми да постигне висока степен на автоматизация на производството в птицефермата, да подобри условията на труд и продуктивността, в съчетание с намаляване на отделените вредни емисии и опазване компонентите на околната среда.

Времето за изпълнение на проекта е до средата на 2025-та година.

 

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.