ПО ПРОЕКТ МУ-ВАРНА ЗАПОЧНА РАБОТА С НОВ СОФТУЕР

В Медицински университет – Варна стартира работата с нов софтуер за администриране и управление на подготовката по процедури за придобиване на научна степен „Доктор“. Дейностите се провеждат в изпълнение на проекта ,,Създаване на мултидисциплинарна образователна среда за развитие на кадри с интегрални компетентности в областта на биомедицината и здравеопазването“. Той е финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Общата му стойност е 1 999 588, 05 лв. Бенефициент е МУ - Варна, а партньор - Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“.

Целта на софтуера е подпомагане на основните административни етапи, свързани с  процедурите по придобиване на научната степен „Доктор“ като планиране, прием, обучение, отчисляване, защита. Системата за електронно управление ще предоставя възможност за информиране в реално време, автоматична напомняща система, постоянен достъп до документация, информационен център, обучителни материали, изготвяне на документи, справки и прогнози.

Достъп до системата имат декани, ръководители катедри, научни ръководители, както и докторантите, зачислени след 1.09.2023 г. Поетапно ще бъде даден достъп и на останалите действащи докторанти, за което те ще бъдат уведомени по e-mail.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна