ОБЩИНА ВАРНА ЩЕ СЪФИНАНСИРА САНИРАНЕТО НА СГРАДИ ПО НПВУ

На свое заседание Общинският съвет във Варна даде съгласие за осигуряване на съфинансиране от бюджета на местната администрация за изпълнение на инвестиции по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап I“.

Варна има 31 одобрени проектни предложения за саниране със средства по процедурата в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост, като се очаква сключване на договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

В 10 от многофамилните жилищни сгради има обекти, които са собственост на Община Варна. За успешната реализация на проектите е необходимо допълнително финансиране в размер до 1 862 128 лева с включен ДДС. Съветниците одобриха предложението за осигуряване на средствата от общинската хазна, като те ще бъдат заложени в бюджетите за следващите две години.

Заради изискването преди сключването на договори за финансиране на проектните предложения общината да представи доказателство за осигурен собствен принос, местният парламент гласува да се допусне предварително изпълнение на решението.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна