ПЛОЩАДКИ, ИЗГРАДЕНИ ПО ПРОЕКТ, РАДВАТ СВОИТЕ ПОСЕТИТЕЛИ ВЪВ ВАРНЕНСКИЯ РАЙОН „АСПАРУХОВО“

Пешеходни пасарелки, велоалеи, игрище за любителски футбол, фитнес на открито и две детски площадки бяха изградени в района на ул. „Мара Тасева“ във варненския район „Аспарухово“. Засадени са иглолистни и широколистни дървета, зелени и цъфтящи храсти и лиани. Монтирани са перголи, пейки и фонтан с питейна вода. Строително-монтажните дейности са извършени като част от проекта „Естетизация и модернизация на градската среда във Варна“. Той е финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. е на обща стойност 22 352 892, 68 лв. Бенефициент е Община Варна.

Основната цел на проекта е да се модернизира градската среда като предпоставка за по-високо качество на живот и постигане на устойчиво социално-икономическо развитие. 

Подобряването на състоянието и атрактивността на градската среда включва естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и райони за обществен отдих, повишаване на достъпността на градския център, включително създаване на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение. 


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна