ПОДОБРЯВАТ ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ НА ДЕТСКА ГРАДИНА ВЪВ ВЪЛЧИ ДОЛ ПО ПРОЕКТ

Детска градина ще бъде санирана по проекта „Основен ремонт и подобряване на енергийната ефективност на ДГ „Здравец“, гр. Вълчи дол". Той се финансира от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Общата му стойност е 976 616, 23 лв. Бенефициент е местната администрация.

Проектът включва извършване на строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност, в това число чрез ВЕИ. Предвидени са дейности като поставяне на топлоизолация на външните стени и покрива, подновяване на дограма и на осветителни тела, монтиране на инсталации за производство на енергия от ВЕИ – подмяна на топлоносител/ термопомпа, внедряване на соларна и фотоволтаична система.

Изпълнението на проекта ще доведе до подобряване на енергийната ефективност на сградата на ДГ „Здравец“ във Вълчи дол, а оттам и до намаляване на разходите за енергия.

Той е стартирал на 10.01.2024 г. и ще продължи до 15.09.2025 г.


Областен Информационен Център – Варна: тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: oic_varna@abv.bg; адрес: пл. „Св. Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/; web: www.eufunds.bgwww.varna.bg; страница във FB: Областен информационен център - Варна