Новини от ОИЦ - Монтана

Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ (ГД ЕФК) към Министерството на иновациите и растежа проведе в Монтана информационен ден по процедура „Подкрепа за семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите” по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“.

Пред присъстващите на срещата експертите от ГД ЕФК представиха условията за кандидатстване по процедурата и отговориха на въпросите на потенциалните бенефициенти.

Встъпителна пресконференция за представяне на проект „Ефективно функциониране на Областен информационен център – Монтана (2024 – 2029)“ се проведе на 13 юни в офиса на Центъра на ул. „Иван Аврамов“ №10 в Монтана. Пред журналистите управителят Мая Димитрова представи дейностите, предвидени за изпълнение през следващите 6 години.

Експертите от Областен информационен център – Монтана, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране, проведоха публични консултации за разглеждане и обсъждане на преминалите етапа на проверка за административно съответствие и допустимост проектни предложения по процедура „Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027.

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Зелени решения за устойчиво развитие на СЗР" ще се проведе на 29 февруари (четвъртък) от 10.00 до 11.00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Комбинирана концепция за ИТИ на територията на общините Лом, Димово и Оряхово" ще се проведе на 23 февруари (петък) от 15.00 до 16.00 ч. в Административната сграда на Общинския пазар в гр. Лом.

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Учим, работим, успяваме" ще се проведе на 23 февруари 2024 г.  (петък) от 13.00 до 14.00 ч. в зала 207 на Професионалната гимназия по производствени технологии в гр. Лом.

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) "Концепция за подобряване и обогатяване на материално-техническата база на Професионална гимназия по лека промишленост – Монтана“ ще се проведе на 16 февруари (петък) от 13.30 до 14.30 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Обществено обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) "Интегрирана териториална концепция за развитие на община Монтана" ще се проведе на 16 февруари (петък) от 11.00 до 12.00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Публична консултация за представяне и обсъждане на концепцията за интегрирано териториално развитие (КИТИ) "Зелена инфраструктура в градска среда град Монтана" ще се проведе на 16 февруари (петък) от 10.00 до 11.00 ч. в Заседателната зала на Общинския младежки дом в Монтана.

Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Северозападния район за планиране ще проведе обществени обсъждания на преминалите етапа на проверка за административно съответствие и допустимост проектни предложения по процедура "Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)" по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027.

В 6 от концепциите за интегрирано териториално развитие (КИТИ) са включени дейности, които ще се изпълняват на територията на област Монтана.