Новини от ОИЦ - Пловдив

На 13 и 14 юни екипът на Областен информационен център – Пловдив участва в две поредни събития на Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) в градовете Асеновград и Карлово.

Още една ползотворна информационна среща се проведе на 27 май в приятната атмосфера на родната къща на Иван Вазов в град Сопот. След като се запознаха с експозицията и перспективите за развитие на музея, експертите на Областен информационен център – Пловдив обсъдиха с директора на Къща музей "Иван Вазов" - Борислава Петрова и екипа ѝ актуалните и предстоящи възможности за финансиране на европроекти до края на годината.

Инициативата се реализира от Областен Информационен Център - Пловдив и Nina Sport Academy в подкрепа на децата с епилепсия. На 11-ти май на игрищата на ОП „Младежки център Пловдив“ десетки   деца заедно с техните родители танцуваха, състезаваха се, играха футбол, волейбол и баскетбол. А томболата с награди направи този ден още по-специален за всички присъстващи деца.

През изминалата седмица екипът на ОИЦ-Пловдив организира и проведе поредица от срещи, в които предостави информация относно възможностите за финансиране на проекти от европрограмите до края на годината.

Областният информационен център-Пловдив се включи в информационна среща за разясняване условията и указанията за кандидатстване с проектни идеи по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Той е изцяло насочен към градското развитие с териториален обхват десетте големи градски общини в страната, сред които е Община Пловдив.

На 17 април екипът на ОИЦ-Пловдив се срещна с жителите на с. Оризари, община Родопи и ги запозна с възможностите за развитие на селските стопанства, както и за финансиране на нестопански дейности в общината. Първите процедури, които предстои да бъдат открити за кандидатстване през тази година по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) са по подмярка 6.1 за млади земеделски производители и подмярка 6.3 за развитието на малки и нови стопанства.

Община Садово представи Концепция за интегрирана териториална инвестиция на Асеновград и партньори (КИТИ). Публичното обсъждане се проведе днес от Областен информационен център – Пловдив.

Областен информационен център – Пловдив организира обществено обсъждане, на което бе представена концепция за интегрирани териториални инвестиции "По пътя на Античността" - Интегриран териториален туристически продукт/маршрут, свързващ античното културно наследство на територията на Южен централен регион и Югоизточен регион. В нея участват община Пловдив, община Стара Загора и община Хисаря.