Новини от ОИЦ - Силистра

В заседателната зала на ОИЦ-Силистра се състояха две информационни срещи на тема „Възможности за работодатели“, организирани в партньорство между Дирекция „Бюро по труда” Силистра и Областен информационен център – Силистра (ОИЦ). Пред работодатели от администрации и от реалния сектор бе представен реда за кандидатстване по проект „Младежка заетост+”, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, както и изискванията към младежите, начина на финансиране и други специфични нови моменти от реализацията на проекта.

В заседателната зала на ОБЛАСТЕН ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР – Силистра се състоя информационен ден за представяне на отворена покана за кандидатстване с проекти по Приоритет 3 – Образован регион. Събитието бе организирано от Регионалния офис за трансгранично сътрудничество по програма Интеррег VI-A Румъния-България, ситуиран в гр. Кълъраш.

Дирекция „Бюро по труда” Силистра, съвместно с Областен информационен център – Силистра (ОИЦ), организират информационни събития за популяризиране на проект „Младежка заетост+”, финансиран по Програма за развитие на човешките ресурси 2021-2027. Дейностите по проекта ще подпомогнат безработни и неактивни млади хора на възраст от 16 до 29 години за включване на пазара на труда.

В залата на Областен информационен център – Силистра (ОИЦ) се състоя първа опознавателна среща между екипите на Регионален център за социалната икономика гр. Габрово и на ОИЦ-Силистра.

В залата на Общински съвет Тутракан се състоя събитие за представяне и обсъждане на двете  Концепции за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) от област Силистра, които преминаха успешно първи етап на оценка за административно съответствие и допустимост (АСД):  №BG16FFPR003-2.001-0095 „Прилагане на интегрирани мерки за устойчиво развитие на Община Тутракан“ с водещ партньор Община Тутракан и №BG16FFPR003-2.001-0041 „Грижа за хората чрез осигуряване на транспортна свързаност, достъп до качествени публични (образователни и социални) услуги, подобряване на

В залата на Общински съвет Силистра се състоя публична дискусия по КИТИ №BG16FFPR003-2.001-0041 „Грижа за хората чрез осигуряване на транспортна свързаност, достъп до качествени публични (образователни и социални) услуги, подобряване на градската среда, култура и туризъм, балансиращи и насърчаващи междупоколенческата и междуетническа равнопоставеност в общините Силистра и Тутракан“ с водещ партньор Община Силистра. Събитието бе организирано от Областен информационен център (ОИЦ) – Силистра като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР)

Днес, 07.03.2024 г. в заседателната зала на Областен информационен център – Силистра се състоя информационна среща във връзка с отворена за кандидатстване Процедура BG05SFPR001-1.004 „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“ по Програма „Образование“ 2021-2027 г. Срещата беше организирана и проведена в партньорство с отдел "Образование и младежки дейности" към Община Силистра. В нея взеха участие представители на образователни институции от община Силистра.