Новини от ОИЦ - Стара Загора

В последния работен ден на месец Юни, експерти от Областен информационен център – Стара Загора проведоха изнесена приемна пред сградата на община Чирпан.

Всички заинтересовани граждани получиха подробна информация относно актуалната за прием на проектни предложения процедура за подкрепа на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и сферата на занаятите, както и други предстоящи възможности, съгласно Индикативните годишни работни програми на програмите за 2024г.

На 20 юни (четвъртък), експерти от Областен информационен център – Стара Загора проведоха изнесена приемна пред сградата на община Мъглиж.

Всички заинтересовани граждани получиха подробна информация относно актуалната за прием на проектни предложения процедура за подкрепа на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и сферата на занаятите, както и други предстоящи възможности, съгласно Индикативните годишни работни програми на програмите за 2024 г.

В дните 10, 12 и 13 юни експерти от Областен информационен център – Стара Загора проведоха изнесени приемни в общините: Гълъбово, Павел Баня и Гурково.

Близо 50 граждани и гости на трите общини получиха подробна информация относно актуалната за прием на проектни предложения процедура за подкрепа на семейни предприятия, предприятия от творческите индустрии и сферата на занаятите, както и други предстоящи възможности, съгласно Индикативните годишни работни програми на програмите за 2024г.

Председателят на УС на МИГ Гълъбово – Опан – Симеоновград инж. Пламен Бараков и Иван Динев - представляващ „АЙ ВИ ДИ Проект“ ЕООД, подписаха тристранен Договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.

В два поредни дни, на 16 и 17 април 2024 г., за обществено обсъждане бяха представени дейностите заложени в комбинирана концепция с № BG16FFPR003-2.001-0087 - „УСТОЙЧИВ СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, ЧРЕЗ ПОДОБРЕНА ИНВЕСТИЦИОННА СРЕДА И СЪХРАНЕНА ИДЕНТИЧНОСТ НА РЕГИОНА“, с водещ партньор Община Казанлък. С планираните дейности бе запозната широката общественост в общините Казанлък, Павел баня и Мъглиж, на чиито територии ще бъдат реализирани инвестициите.

            На 18 април (четвъртък) от 10:30 ч., в залата на Общинска администрация, гр. РАДНЕВО се проведе обществено обсъждане на комбинирана концепция за ИТИ „РЕГИОНАЛНА ЕКОСИСТЕМА ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ: ИНТЕГРИРАНИ ИНВЕСТИЦИИ ЗА ОБЩНОСТНО БЛАГОПОЛУЧИЕ“, с водещ партньор Сдружение Югоизточен регионален иновационен център „Здраве”.

На 15.04.2024 г., в залата на Общински театър „Любомир Кабакчиев“, гр. Казанлък се проведе публично обсъждане на концепция за интегрирани териториални инвестиции от Областен информационен център – Стара Загора – част от Звеното за публични консултации към РСР на Югоизточен регион на планиране.

На 16 април от 13:00 часа в залата на Регионалния исторически музей в Стара Загора, бе представена концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ „ПО ПЪТЯ НА АНТИЧНОСТТА“-ИНТЕГРИРАН ТЕРИТОРИАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОДУКТ/МАРШРУТ.

Г-жа Радка Тилева, управител ОИЦ – Стара Загора откри официално събитието. Приветства с добре дошли всички в залата и представи на кратко информация относно изпълнението на новия подход за ИТИ.

Граждани, медии, представители на бизнес средите и НПО организации се запознаха днес с изключително важната концепция за интегрирани териториални инвестиции /КИТИ/ за развитието на област Стара Загора в областта на детското здравеопазване. Събитието се проведе в залата на Регионален исторически музей – Стара Загора от 10:30 часа.

Г-жа Радка Тилева, управител ОИЦ – Стара Загора откри официално събитието. Приветства с добре дошли всички в залата и представи на кратко информация относно изпълнението на новия подход за ИТИ.