Информационни срещи в две общини от областта проведе ОИЦ – Монтана

Информационни срещи в общините Берковица и Лом проведе Областният информационен център в Монтана в рамките на годишния си цикъл от срещи за 2022 година.

На 30 август и на 1 септември пред представители на териториалните администрации, неправителствени организации и бизнеса експертите представиха индикативната годишна работна програма на Програма „Развитие на човешките ресурси 2021 – 2027“ и актуални и предстоящи процедури по програмите, финансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Обявени за обществено обсъждане са процедурите от Националния план за възстановяване и устойчивост „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на публичен сграден фонд за административно обслужване, култура и спорт“, „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на сгради в сферата на производството, търговията и услугите, както и сгради от сектор туризъм“ и „Модернизация на образователната среда“.

Отворени за кандидатстване са Подмярка 1.2 „Демонстрационни дейности и действия по осведомяване“ и Подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от Програмата за развитие на селските райони.

По Програмата за развитие на човешките ресурси предстои да бъдат отворени процедурите „Започвам работа“ и „Родители в заетост“, както и „Грижи в дома“, „Укрепване на общинския капацитет“ и „Бъдеще за децата“, по които могат да кандидатстват общинските администрации.