ОИЦ – Велико Търново проведе трета работна среща с регионалния координатор на НСМ

В Областен информационен център - Велико Търново се проведе трета за тази година работна среща на екипа на центъра с г-н Деян Дончев, регионален координатор на Национална селска мрежа (НСМ) за Великотърновска област.

По време на срещата управителят на ОИЦ Светла Стефанова представи очакванията свързани с финансирането от ЕСИФ съгласно Споразумението за партньорство, Националният план за възстановяване и устойчивост и одобрените до момента програми за периода 2021-2027 г. Предоставена бе и информация относно планираните информационни събития на ОИЦ – Велико Търново до края на 2022 г. и заложена информационна обиколка в общините от област Велико Търново през 2023 г.

Регионалният координатор на Национална селска мрежа за област Велико Търново предостави информация относно Програмата за развитие на селските райони за Новия програмен период 2021-2027 г. и предвидените интервенции в националния Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони (СПРЗСР) 2023-2027 г. Деян Дончев акцентира върху някои особености в критериите към бенефициентите по различните мерки насочени към подпомагане на малките и средни земеделски стопанства, финансирането на неземеделски дейности и др. Той информира за условията и изискванията по отворената в началото на ноември т.г. подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от ПРСР, чиито срок за кандидатстване изтича на 6 януари 2023 г. В рамките на приема по подмярката ще има възможност за безвъзмездно консултиране от страна на областните служби за съвети в земеделието, както и съдействие при изготвяне на безплатни бизнес планове, подготовка на документите и кандидатстването в ИСУН.

По време на работната среща бяха обсъдени и възможностите за сътрудничество и взаимодействие при предоставяне на информация на бенефициенти и организиране и провеждане на съвместни информационни събития в региона през 2023 г.

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt