ОИЦ – ПЛОВДИВ ПРЕДСТАВИ НОВИТЕ ПРОГРАМИ ЗА ПЕРИОДА 2021 – 2027 Г. ПРЕД ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ

На 25.11.2022 г., от 10:00 часа, в голяма конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов“ в гр. Пловдив, Областен информационен център – Пловдив проведе информационно събитие, част от информационната кампания на Мрежата от ОИЦ за 2022г.,  посветена на новите програми, съфинансирани със средства от Европейските фондове за споделено управление за периода 2021-2027 г. и популяризиране на националната законодателна рамка за новия програмен период. Събитието посетиха над 30 граждани, представители на местната власт, бизнеса, медии и други заинтересовани страни.

Експертите на ОИЦ – Пловдив запознаха всички присъстващи с приоритетите на Програмите, съфинансирани от Европейския съюз и с предстоящи и отворени процедури за кандидатстване по тях. Информационната среща бе разделена на два панела – първият бе насочен към местната власт и неправителствените организации, а вторият - към бизнеса. В края на всеки панел експертите на ОИЦ разясняваха на присъстващите как да използват платформата ИСУН2020, във връзка с подаване на проектни предложения и търсене на отворени процедури за кандидатстване.

По време на срещата на потенциалните бенефициенти беше представена и детайлна информация за отворени процедури по програма „Развитие на човешките ресурси“, а именно: „Укрепване на общинския капацитет“, „Грижа в дома“, където ще бъдат обхванати хора с увреждания и възрастни, зависими от грижа, както и „Бъдеще за децата“ и „Родители в заетост“, където ще се продължат дейностите в подкрепа на семействата. 

На предприятията бе разяснена и откритата към момента процедура "Решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия".

Мероприятието завърши с дискусия, в която присъстващите имаха възможност да зададат своите въпроси на експертите от Областния център.

Реализираното събитието бе част от общата кампания на Мрежата от Областни информационни центрове за 2022 г., посветена на новите програми на България, съфинансирани от ЕС за програмен период 2021-2027 година, която се провежда в цялата страна в периода 14 ноември – 16 декември 2022 година.