ОИЦ – ПЕРНИК СЕ СРЕЩНА С БИЗНЕСА В ПЕРНИК

Екипът на Областния информационен център – Перник проведе работна среща с представители на „Секюрити груп 555“ЕООД – гр. Перник.

Представителите на фирмата споделиха своя опит в изпълнението на четири успешно приключили проекти по ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Иновации и конкурентоспособност“, като подчертаха, че финансирането с помощта на европейските фондове е повече от необходимо за съживяване на икономиката, чрез повишаване на конкурентоспособността на българските предприятия. 

Управителят на ОИЦ – Перник – инж. Ирена Георгиева представи новите функционалности на информационната електронна платформа ИСУН 2020, която бе създадена във връзка с опростяване на Кохезионната политика. Тя дава възможност за електронно кандидатстване и електронна комуникация между бенефициентите и управляващите органи, което от своя страна води до намаляване на административната тежест върху бенефициентите.

Областният информационен център - Перник като част от Мрежата от информационни центрове е създаден по Проект на Община Перник „Функциониране на Областен информационен център - Перник през периода 2022-2023 г.“ № BG05SFOP001-4.007-0018-C01, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.