НОВА УЛИЦА, ИЗГРАДЕНА ПО ОПРР 2014-2022 г., БЕШЕ ОТКРИТА В БЛАГОЕВГРАД

Заместник-кметът по икономика, финанси и европейски проекти Мария Петрова откри изградената и благоустроена ул. „Листопад“, намираща се в IV микрорайон в Благоевград. Обектът е реализиран по спечелен  проект от Община Благоевград „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“, финансиран по процедура BG16RFOP001-1.001-039 „Изпълнение на интегрирано планове за градско възстановяване и развитие“, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Продължителността на проекта бе 30 месеца, а общата му стойност - 1 276 590.99 лв. От тях - европейско финансиране в размер на 1 085 102.34 лв. и национално съфинансиране 191 488.65 лв.

Чрез реализираните дейности по изпълнение на проекта е постигнато подобряване на транспортно-експлоатационните характеристики и носимоспособността на настилката, осигуряване на условия за безопасност на движение, комфорт на пътуването и добро отводняване на улицата, осигуряване на естетична и хармонична среда. Постигнати са и условия за намаляване на фините прахови частици във въздуха. Живеещите в района вече се движат по ново пътно платно с изградени тротоари, изградена е достъпна среда за хора в неравностойно положение, изградени са подпорни стени и други укрепващи съоръжения, нови дъждоприемни шахти, монтирани са стълбове за осветление с LED осветителни тела.

Изпълнените дейности по проекта са в синергия с инвестициите, които са изпълнени за подобряване облика на IV микрорайон и града като цяло.

Преди официалната церемония по откриване на обекта в сградата на Община Благоевград се проведе и заключителна пресконференция по проекта. В срещата участие взеха заместник-кметът Мария Петрова, представители на екипа за управление, заинтересовани страни и граждани.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com