ПРИКЛЮЧИ ПРОЕКТЪТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ В СГРАДАТА НА НАП - БУРГАС

В рамките на проект „Обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградата на ТД на НАП-Бургас (ул. „Цар Петър“ №5Б)“, ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0013-C04, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., се проведе заключителна пресконференция и официално откриване на обекта.

Успешно приключилите дейности включват цялостна подмяна на окачена фасада, включваща топлоизолиране по непрозрачни ивици и монтаж на термопанел, монтаж на енергоефективна алуминиева дограма и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив на сградата, инсталиране на покривна фотоволтаична система за собствени нужди с мощност 29,625 kW и подмяна на осветителни тела.

В резултат от изпълнението на проекта са успешно въведени мерки за енергийна ефективност в административна сграда на Териториална дирекция на НАП Бургас на ул. „Цар Петър“ № 5Б, спестяване на 665 872 kWh/год. първична енергия и 168,16 т./г. екологичен еквивалент на спестените емисии въглероден диоксид.

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас