БИЗНЕС КОНСУЛТАЦИИ ПО ТРАНСГРАНИЧЕН ПРОЕКТ СЪБРАХА МЛАДИ ХОРА В БЛАГОЕВГРАД

Млади хора с предприемачески дух се включиха в групови бизнес консултации, които се проведоха в Благоевград. Срещата е част от дейностите по проект „Укрепване на конкурентоспособността и екстраверсията на трансграничния бизнес чрез прилагане на иновативни и специализирани действия“, с акроним INNOBUS.

Целта на проведените бизнес консултации е да се допринесе за укрепването на бизнес предприемачеството в трансграничния регион чрез предоставяне на специализирана консултантска подкрепа на млади хора с цел насърчаване на младежкото предприемачество.

Специализираната подкрепа е насочена към младежи до 29 години – потенциални предприемачи, които имат конкретни идеи и планират да стартират собствен бизнес или искат да подобрят съществуващия си бизнес. Именно такива млади хора се включиха в инициативата и получиха фокусирана индивидуална и целенасочена подкрепа в комбинация с консултантски услуги по различни теми и сектори.

Темите, които бяха дискутирани на срещата, бяха определени според интереса и заявеното желание на младежите, които вече получават безплатни бизнес консултации в рамките на проекта. Част от заявените индивидуални консултации пък бяха в областта на зелената енергия и инвестиции във фотоволтаични системи.

Съвети и опит с младите предприемачи сподели инж. Радослав Гошенков - успешен млад предприемач, компанията на който проектира и изгражда фотоволтаични централи, енергоспестяващо осветление, газификация и други инвестиции в зелена енергия. Съвместно с неговият екип бяха дискутирани различни теми, свързани с  изискванията за инвестиции в зелена енергия и главно за изграждане на фотоволтаични системи за собствени нужди на предприятието или за създаване на бизнес за производство на електрическа енергия от слънцето. Бяха представени примери за различни зелени решения с необходим бюджет и ползи от въвеждането им от бизнеса.

Младите предприемачи имаха възможност да обсъдят конкретни бизнес казуси, както и да почерпят идеи и вдъхновение от свои връстници, вече успешни бизнесмени. В неформална обстановка бяха дискутирани иновативни идеи и начини за тяхното осъществяване в трансграничния регион между Гърция и България.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com