ПРОЕКТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ПРЕРАБОТКАТА И МАРКЕТИНГА НА СЕЛСКОСТОПАНСКИ ПРОДУКТИ ПРИЕМА МИГ – НОВА ЗАГОРА

Сдружение „МИГ – Нова Загора“, обяви втори прием на проектни предложения по процедура № BG06RDNP001-19.441 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от Стратегия за Водено от общностите местно развитие /ВОМР/ по Подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за ВОМР” от Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Допустими кандидати по процедурата са:

1. Земеделски стопани;

2. Признати групи или организации на производители, или такива, одобрени за финансова помощ по мярка 9. „Учредяване на групи и организации на производители“ от ПРСР 2014 – 2020 г.;

3. Еднолични търговци и юридически лица, различни от кандидатите по т. 1 и 2. Канди -датите по т. 2 и 3 трябва да са регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Сред възможните за подкрепа дейности са: внедряване на нови и/или модернизиране на наличните мощности и подобряване на използването им; внедряване на нови продукти, процеси и технологии; намаляване на себестойността на произвежданата продукция;  постигане на съответствие с нововъведени стандарти на ЕС; подобряване на сътрудничеството с производителите на суровини, опазване на околната среда, включително намаляване на вредните емисии и отпадъци; подобряване на енергийната ефективност в предприятията; подобряване на безопасността и хигиенните условия на производство и труд и др.

Подаването на проектни предложения по настоящата процедура се извършва изцяло по електронен път, чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020).

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по втори прием на процедурата е 42 193,34 лева.

Крайният срок за прием на проектни предложения е до 31.03.2023 година.

До момента по Програма развитие на селските райони 2014-2020, чрез МИГ – Нова Загора, са финансирани 18 проекта, с обща стойност на безвъзмездното финансово подпомагане  2 516 682,99 лв.

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.