МИГ “КИРКОВО-ЗЛАТОГРАД” ФИНАНСИРА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА УЛИЦА В С. СТАРЦЕВО ПО МЯРКА 7.2 ОТ ПРСР

На 26.04.2023 г. се подписа Административен договор за изпълнение на проект „Изграждане на улица „Антон Страшимиров“ с. Старцево от о. т. 351 до о.т. 367“ с Бенефициент Община Златоград, по процедура BG06RDNP001-19.571 - МИГ Кирково-Златоград Мярка 7.2 Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура, финансирана по ПРСР. Стойността на проекта е в размер на 179 790,54 лв., БФП – 100 %, със срок на изпълнение 36 месеца.

Проекта предвижда изграждане на асфалтова настилка с дължина 321 м. на улица „Антон Страшимиров“ от осова точка 351 до о.т. 367 в с. Старцево, Община Златоград, монтиране на указателни табели с имената на улицата, пейки и кошчета за смет. Предвижда се организация на движението с поставяне на вертикална сигнализация с пътни знаци.

Чрез проекта ще се подобри средата и качеството на живот на жителите на с. Старцево, също така ще се осигури и по-улеснен достъп на хора в неравностойно положение.

С изпълнението на проектните дейности ще се постигне трайно подобряване на уличната настилка, ще се подобри транспортната достъпност на живущите в квартала, и като цяло ще промени облика на населеното място.