Информационна среща за интегрирани териториални инвестиции

Дата на събитието
Време на провеждане
10:00

На 19 юли (сряда) 2023 г. от 10:00 часа, в зала „Аула 1“, ет. 2 на Висше училище по мениджмънт-Добрич, Областен информационен център - Добрич съвместно със Сдружение КРИБ-Добрич ще проведе информационна среща с представителите на общинските администрации от Добричка област.

Цел на срещата е да се подпомогнат местните власти в прилагането на новия подход на интегрирани териториални инвестиции, като се насърчи прилагането на практики и механизми за партниране и съгласуване на действията с бизнеса и гражданските организации.

Управителят на информационния център, Геновева Друмева ще представи презентация на тема „Предизвикателства и критерии за приоритизация при кандидатстване по процедура BG16FFPR003-2.001 - Концепции за ИТИ и роля на ОИЦ в процеса на разработване и оценяване на концепциите“.

Галина Митева, председател на УС на КРИБ-Добрич ще запознае присъстващите с резултатите от  провелото се проучване за опита на общините в прилагане принципа на партньорство, извършено от КРИБ-Добрич в рамките на проект "Партньорства за развитие", финансиран от Оперативна програма "Добро управление" 2014-2020 г.

Планирано е провеждането на работни групи за тестово създаване на концепции за ИТИ. В края на срещата ще бъдат дискутирани и обобщени резултатите.

ОИЦ
Добрич