ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ НА ОБЩИНА СМОЛЯН ДО 2050 Г.

Във връзка с приемане на Визия за устойчиво развитие на Община Смолян до 2050-та година Община Смолян приканва всички заинтересовани лица да предоставят до 15.09.2023 г. своите предложения и становища по проекта на Визията.

Визия – Смолян 2050 е създадена като част от изпълнението на проект +CityxChange, финансиран по програма Хоризонт 2020 на ЕС, и e в съответствие с Целите за устойчиво развитие на ООН и национални краткосрочни и дългосрочни стратегии, местни планове за устойчиво развитие, разработени в съответствие с европейските цели за нулеви въглеродни емисии, заложени в Европейската зелена сделка.

Визията дефинира 5 дългосрочни цели, за по-устойчиво и зелено бъдеще, отразяващи местните нужди и амбиции. Това е документ, който изразява обща воля за посока на развитие, който е с отворен статут, с възможност за периодично допълване, доразвиване и разширяване на обхвата в цялостна стратегия, в съответствие с промени в европейското и национално законодателство, в стратегическото развитие на държавата, засягащо общината, както и при промяна на приоритетите на Община Смолян.

Със съдържанието на документа може да се запознаете на PDF Файл – Проект на Визия за устойчиво развитие на Община Смолян до 2050-та година

Мнения, предложения, препоръки и коментари може да изпращате в срок до 15.09.2023 година на следния електронен адрес: project@smolyan.bg