Севлиево: откриване на обновени Районно полицейско управление и жилищен блок с европейско финансиране

На 20 март 2024 г. бяха официално открити обновената сграда на Районно полицейско управление в Севлиево и жилищният блок №4 в ж.к. „Митко Палаузов“. Лентата беше прерязана от кмета д-р Иван Иванов и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Илиян Иванов. Сред гостите на церемонията бяха зам.-кметът на Община Севлиево Невена Тодорова, зам.-директорът на ОДМВР Цветан Петков, началникът на Районно управление – Севлиево, главен инспектор Красимир Колев, главен инспектор Цветомир Цонков, представители на ОИЦ-Габрово, екипът за управление на проекта и фирмите-изпълнители.

Отец Спас отслужи водосвет и освети сградата по стар бъллгарски обичай с пожелание за здраве и благоденствие. В своето обръщение кметът д-р Иванов изрази удовлетворението си от проекта, подчертавайки значимостта на подобни инициативи за общността. Той посочи, че това е един от последните завършени проекти по програмата „Региони в растеж“ 2014-2020 г., и сподели плановете за въвеждане на енергийна ефективност в други обществени сгради в града.

Старши комисар Илиян Иванов изрази благодарност към ръководството на Община Севлиево за успешното сътрудничество и подчерта важността на подобренията за работната среда и условията на служителите.

Преди церемонията беше проведена заключителна пресконференция в зала 200 на Община Севлиево, на която ръководителят на проекта Стефан Тотевски представи успешно завършените дейности.

В резултат на проекта са извършени значителни подобрения в обновените сгради, включително смяна на външната дограма, топлоизолация на стените, топло и хидроизолация на покривите, мълниезащита и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Реализацията на проекта допринеся за подобряване на жизнената среда на 93 домакинства и значително подобрява условията на работа в административната сграда на полицията.

Проектът е финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие на обща стойност 1 493 189.11 лв., от които 1 269 210.75 лв. БФП  от ЕС.