ЕКСПЕРТИ ОТ ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД ЗАПОЗНАХА СТУДЕНТИ ОТ ЮЗУ „НЕОФИТ РИЛСКИ“ С ЕВРОПЕЙСКОТО ФИНАНСИРАНЕ И СИСТЕМАТА ИСУН 2020

Студенти от Стопанския факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград направиха учебно посещение в Областен информационен център – Благоевград, където имаха възможността да разберат повече за финансовата рамка и програмите в обхвата на Кохезионната политика на Европейския съюз.

В началото на срещата управителят на ОИЦ – Благоевград, Бисер Младенов, запозна присъстващите със Споразумението за партньорство и подчерта важността на този стратегически документ, очертаващ рамката за управление на средствата от европейските фондове в България.

Десислава Атанасова, експерт „Информационно обслужване и услуги“,  очерта пред студентите основните приоритети през настоящия програмен период, както и спецификите на всяка една от програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление 2021-2027 г.

Намирането на информация за програмите в сайта eufunds.bg и работа с информационната система ИСУН 2020 демонстрира Елена Михова, експерт „Комуникация, информация  и логистика“. Тя се спря на всеки от модулите на системата и нагледно показа на студентите къде да намерят отворените за кандидатстване процедури и как да попълнят формуляр за кандидатстване.

По време на срещата Бисер Младенов представи информация за напредъка по изпълнението на програмите, финансирани със средства от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) 2014 – 2020 г. и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) 2021 – 2027 г. на територията на Благоевградска област.

Екипът на ОИЦ – Благоевград подари на всеки един от участниците Сборник с успешно реализирани проекти на територията област Благоевград през период 2014 -2020 г., към които четвъртокурсниците проявиха голям интерес, като се запознаха нагледно с резултатите, които стоят зад цифрите за усвоените средства.

В края на работния процес експертите на ОИЦ - Благоевград благодариха на преподавателя ас. д-р Мариела Богданова за доброто партньорство и възможността за съвместна работа с възпитаници на университета.