Приключиха обществените обсъждания на концепции за интегрирани териториални инвестиции на територията на област Бургас

В периода 10 – 19 април, експертите от Областен информационен център – Бургас, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие на Югоизточен регион за планиране, проведоха публични консултации и дискусии по места на преминалите етапа на проверка за административно съответствие и допустимост проектни идеи по процедура „Концепции за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ по Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027.

Реализирани бяха събития в общините Карнобат, Несебър, Айтос, Царево и Бургас. Представени бяха осем концепции, които включват дейности, изпълняващи се на територията на област Бургас и една концепция, която се осъществява на територията на два региона за планиране - Югоизточен и Южен централен.

Представените концепции получиха одобрение, препоръки и коментари от заинтересованите страни, които бяха отразени и в попълнените от тях онлайн анкетни форми. Следва етап на допълнителна приоритизация, а първа фаза на процедурата ще приключи с Обща програмна концепция за приноса на фондовете на ЕС към Интегрираната териториална стратегия за развитие на региона за планиране от ниво 2, в която ще бъдат включени одобрените от РСР КИТИ.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.