ОИЦ – Пловдив продължава с информационната си кампания в 18-те общини в областта

През изминалата седмица екипът на ОИЦ-Пловдив организира и проведе поредица от срещи, в които предостави информация относно възможностите за финансиране на проекти от европрограмите до края на годината.

С ръководствата и преподавателският състав на две професионални гимназии – Професионална гимнaзия по машиностроене – Пловдив и Професионална гимназия по лозарство и винарство „Христо Ботев“ – гр. Перущица  се обсъди Програма „Образование“ 2021-2027 г., процедура „Утвърждаване на интеркултурното образование чрез култура, наука и спорт“, Еразъм+, ключова дейност 2 „Сътрудничество между организации и институции“, както и Програма Еразъм.

На 23 април ОИЦ-Пловдив проведе среща в Културния център на село Житница, община Калояново, на която пред жители на селото и представители на заинтересовани организации се представиха възможностите за развитие на селските стопанства, както и за финансиране на нестопански дейности в общината. Присъстващите бяха информирани и за очакваните процедури по подмярка 6.1 за млади земеделски производители и подмярка 6.3 за развитието на малки и нови стопанства по Програма за развитие на селските райони (ПРСР).

Екипът на Областен информационен център – Пловдив е на разположение на всички заинтересовани страни, които имат нужда от консултация, свързана с актуалните възможности за финансиране от европейските фондове.