ОИЦ-ТЪРГОВИЩЕ С ОТКРИТИ ПРИЕМНИ НА 245 ТРАДИЦИОНЕН ПРОЛЕТЕН ПАНАИР В ГРАДА

Близо 70 посетители преминаха през двете открити приемни на Областния информационен център-Търговище (ОИЦ), които се проведоха на 16 и 17.05.2024 г., в рамките на 245 традиционен пролетен панаир в града.

На щанда на ОИЦ-Търговище посетителите получиха брошури, показващи знакови проекти, изпълнени в областната община през изминалия програмен период и информационни материали за новия програмен период - 2021 – 2027 г.

Сред посетителите на приемните бяха представители на бизнеса от различни сектори, занаятчии, земеделски производители, които участват  в „Изложение-Търговище 2024“, граждани и медии.   

Сред основните въпроси, поставяни по време на приемните беше този за отваряне на Мярка 6.4. от ПРСР „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ и възможностите, които се предоставят.

Участници в панаира, представители на занаятчийството се интересуваха от новостите по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ (ПКИП) за подкрепа на техния сектор.

Гражданите проявиха интерес към възможностите за кандидатстване за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на еднофамилни жилищни сгради, както и включването на сдруженията на собствениците в Програма „Развитие на регионите“ чрез партньорства за интегрирани териториални инвестиции за саниране на многофамилни сгради.