Проект „Lingua Franca – успешна комуникация за общата кауза на образованието“

Частно основно училище „Мария Монтесори“ успешно приключи свой проект по програма Еразъм, КА122- SCH-9C29C494 „Lingua Franca – успешна комуникация за общата кауза на образованието“. Проектът е от типа „преподавателски мобилности“, чиято цел е да се повиши квалификацията на педагогическия персонал чрез провеждане на обучения.

Едната цел на проекта бе да се подобри чуждоезиковата култура на екипа, за да може по-успешно да адаптира учебни ресурси, които не са на български език и да ги внедрява в обучителния процес. Четирима от нашите преподаватели успешно завършиха курс на тема „Speak English with the Callan method“ в Сплит, Хърватия. Други четирима учители усвоиха умения да прилагат иновативни методи и подходи като преминаха успешно обучение в курс със заглавие „ School Innovation – a New Mindset for Teachers and Students“ в Барселона, Испания.

Проектът е на стойност 16 780 евро и освен  с реално изпълнените дейности по него, той бе полезен и защото добави стойност към капацитета, атрактивността и международните контакти на училището.