По проект подменят отоплителната система на детската градина в с. Крушари

С финансовата подкрепа на Местната инициативна група „Тервел-Крушари“ ще се подобри средата за обучение и възпитание на децата в Детска градина - с. Крушари. Проектът на Община Крушари „Подобряване на материално-техническата база на Детска градина с. Крушари“ е на обща стойност 30 891 лв., изцяло безвъзмездно финансиране. Средствата са осигурени от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ „Тервел-Крушари“, по подмярка 7.2 “Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”.

Предвидено е закупуване и монтиране на две колонни и девет инвенторни климатика. Те ще бъдат разположени в занималните на децата, коридорите и кухненския блок. Сградата разполага с фотоволтаична електрическа централа с максимална мощност до 30 KWh, изградена по проект финансиран от програма „Опазване на околната среда и климатични промени“ на Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. До сега детската градина се е отоплявала чрез локална парна инсталация, захранвана с пелети, чиято висока цена натоварва общинския бюджет.

Изпълнението на проекта ще допринесе за създаването на комфортна среда чрез поддържане на постоянни стойности на показателите на микросредата във всички помещения на сградата; диверсифициране на източниците на електрическа енергия; оптимизиране на енергийните разходи; намаляване на емисиите на парникови газове и адаптация към климатичните промени.

Срокът за реализация на проектните дейности е до края на юни 2025 г.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg